Op 11 april is het zover: dan verloopt de ondersteuning voor Windows Vista. Vanaf die datum is het besturingssysteem volgens de richtlijnen van Microsoft niet meer veilig te gebruiken.

Wat is het gevolg?

Windows-Vista-end-of-life-purp1Als u Windows Vista blijft gebruiken nu de ondersteuning ervan wordt beëindigd, blijft uw pc gewoon werken, maar is deze mogelijk kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Internet Explorer 9 wordt ook niet langer ondersteund. Als uw pc met Windows Vista is verbonden met internet en u Internet Explorer 9 gebruikt, loopt uw pc hierdoor mogelijk extra gevaar. U zult ook merken dat steeds meer programma’s -zowel oude als nieuwe software- en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows Vista krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op de nieuwste Windows-versies richten. Kort gezegd komt het erop neer dat steeds minder programma’s en apparaten werken onder Windows Vista.

 

Microsoft stelt ook Microsoft Security Essentials als download voor Windows Vista niet meer beschikbaar. Als Microsoft Security Essentials al op uw pc was geïnstalleerd, blijft u gedurende korte tijd updates voor het identificeren van malware op uw pc ontvangen. Maar onthoud dat Microsoft Security Essentials (of ieder ander antivirusprogramma) een beperkt effect heeft op pc’s waarop de laatste beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat pc’s met Windows Vista niet veilig zijn en risico lopen om geïnfecteerd te raken met virussen en malware. Ook andere beveiligingsprogramma’s zoals Avira zullen niet meer werken.

Mijn computer doet het nog prima, wat moet ik doen?

U zult moeten overstappen op Windows 7, 8.1 of Windows 10. Op sommige computers is het mogelijk om een van deze besturingssystemen te installeren. Dit hangt van de specificaties van uw computer of laptop.

De minimale vereisten zijn:

-Intel Dual Core processor
-2GB DDR2 geheugen
-Minimaal 120GB harde schijf

U kunt de specificaties als volgt vinden:
-Klik rechts op Computer
-Klik op Eigenschappen

De grootte van de harde schijf kunt u als volgt vinden:

-Open Computer
-Klik rechts op de harde schijf en vervolgens met links op Eigenschappen

Als u deze specificaties aan ons doorgeeft kunnen wij u vertellen of het raadzaam is hier een nieuwere versie van Windows op te zetten. Het is ook goed mogelijk dat u moet overstappen op een nieuwe computer. Wij adviseren u hier graag bij. Bel ons op 0181-649831 of mail naar info@inpc.nl.

Wat kost dat?
Dit is afhankelijk van de configuratie van uw computer en of er eventueel een upgrade mogelijk is. Als u meer wilt weten, neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag!